Terápiák

Biográfia (Életút-elemzés)

Az életútelemzés nagyon hasznos kiegészítője a terápiás munkának. Akár krónikus betegségek gyógyításában, akár prevencióként vagy önismereti céllal használjuk, értékes információkhoz juthatunk betegséggyökereinkről, gyengeségeinkről, problémáinkról, tudattalanba száműzött érzés- és gondolatmintáinkat illetően.

A személyes vonatkozású sorsdinamikai tényezők megismerése során kirajzolódik az a minta, téveszmerendszer, mely akár a családfán generációról generációra öröklődött, így lehetőséget kapunk e minta tudatosítására, oldására (egyéni és családi karmikus szinten). Ez elengedhetetlenül hozzátartozik az egyéni felelősségvállaláshoz, az „ébredés”, a gyógyulás folyamatához.

Megérthetjük egyéni reakciómintáinkat, reflexes válaszainkat az élet kihívásaira. Segítségével mélyül az önismeret, az önelfogadás, az önbecsülés. Feloldozva magunkat a múlt nyomasztó árnyai alól immár tudatos választásainkkal, felelősen irányítjuk életünket.

E romboló minták észrevétlenül alakítják életünket, gyengítik testi- lelki- szellemi energetikai rendszerünket, elválasztanak teljességünktől, megteremtve ezzel egy jól bejósolható kórállapot feltételeit. A tudatos önvizsgálat, a sorsfonal visszakövetése lehetővé teszi, hogy megértsük a múltból ható erőket, s ennek megfelelően megváltoztassuk jelenünkben használt viselkedésmintáinkat, reakcióinkat.

Tehát a biográfiai munka nem csak az önismeretben, vagy a gyógyításban, de a betegségmegelőzésben is kitüntetett szereppel bír.

Hárfa terápia

A Basszus Tao Hárfa egy olyan vibroakusztikus, gyógyító hangszer, amelynek segítségével mély, meditatív állapotot, egy olyan pihentető és ellazult pozíciót tudunk felvenni, ami közben a fizikai és érzelem testünk gyógyító folyamatait végzi. A hangszer testre helyezve, közvetlen kontaktusba kerül a pácienssel, ennek hatására fizikailag élheti át a hangok különleges rezgését, amely sokszor bizsergető, kellemes érzésként fut át a testen, miközben az gyógyul.

A Basszus Tao Hárfa története:

Ez egy nagyon ősi elven működő hangszer. Már a tibetiek is régóta használják a gongok és hangtálak rezgését különböző meditációs és gyógyító folyamatok segítéséhez. Ezt a fajta hang-gyógyítást az utóbbi néhány évtizedben sokan megtapasztalhatták a nyugati országokban is, hiszen egyre inkább tért hódított az egyéni és csoportos munkák során.

A Tao Hárfa első megalkotója Andreas Lehmann hangszerkészítő volt, aki Victoria Ryan zeneterapeuta ötlete és terve alapján hozta létre az első hangszert. Eleinte a gyógypedagógiában, később egy németországi klinikán is alkalmazták rezonanciaterápiás eszközként.

Magyarországra csak néhány éve jutott el Benedek Róbert munkája nyomán, de még kevesen ismerik és tapasztalták jótékony és áldásos hatását.

Ma már antorpozófus klinikákon - leginkább Németországban – nagy sikerekről számolnak be a pszichiátriai betegeknél, veszélyeztetett terhesség esetén és gyógypedagógiai munkák során.

Leggyakoribb alkalmazási területei:

 • - idegrendszeri problémák, kimerülés, stressz alapú megbetegedések
 • - iskolások, óvodások
 • - várandósság, szülésre felkészítés során
 • - pszichoszomatikus betegségek felismerése és tünetenyhítés során
  • Egy kezelés kb 1 óra időtartamú, amelyből a hangjáték kb 35-40 perc. Első alkalommal ez lehet, hogy több időt vesz igénybe, mert előzetes beszélgetés és probléma feltárás történik a sikeresebb gyógyulás érdekében. A hangjáték után pár perces pihenésre van szükség. Az egész kezelés kényelmes, meleg, csendes környezetben zajlik.

   Egy kezelés díja: 6000Ft/alkalom

   Páros kezelés:

   Pár terápiás módszerként segít a pároknak egy mélyebb lelki kapcsolatot kialakítani, összehangolódni. Sokszor a hétköznapok forgatagában elveszünk a saját problémáink világában, ami rossz hatással lehet egy párkapcsolatra. Elhidegülés, vagy feszültség telepedhet így egy párkapcsolatra.

   Egy Hárfa terápiás páros kezelés közben ellazulunk és jobban kinyílunk, a hangok és az energiák befogadásához. Ilyenkor a párunk jelenléte és a közösen átélt hasonló hatás eredményeképp elmélyül a kettőnk közti kötelék, érzelmeink letisztulnak és elfogadóbbakká válunk mind magunk, mind a másik emberrel szemben. Már egy kezelés után jelentős javulásról szoktak beszámolni.

   Páros kezelés díja: 8000Ft/alkalom

   Csoportos kezelés:

   Általában óvodákban, iskolákban, de olykor szülésfelkészítő foglalkozások részeként igény merül fel, hogy csoportosan vegyenek részt Hárfa terápiás kezelésen. Lehetőség szerint itt is mindenki testi kontaktusba kerül az eszközzel (amennyire a közönség befogadó rá), de a hangok és rezgések így is eljutnak mindenkihez. Csoportban mindig különleges élmény egy hárfa hangjáték, mert ilyenkor a csoport ereje hatványozottan felerősíti a gyógyító rezgéseket és olyan mély átélésekről szoktak beszámolni, amiben korábban még nem volt részük.

   Csoportos kezelés díja: 8000Ft/alkalom

   Kristályterápia

   Ősi múltra visszatekintő kiegészítő eljárás, mely a különböző ásványok rezgését, információját hívja segítségül. A bennük kódolt információ a víz, mint közvetítő elem segítségével jut a testbe, vagy annak segítségével terjed, de gyakran javasolják a testen viselni őket. Masaru Emoto világszerte ismert kutató tudományos vizsgálatairól több, fotóval dokumentált könyvet is írt, a víz információtároló képessége, féldrágakövekkel való energetizálása, és testre- lélekre gyakorolt hatása témájában.

   Csakra tisztítás

   ThetaHealing kezelés

   A ThetaHealing® egy energetikai gyógyító módszer, amely által nem csak megismerhetjük betegségeink és nehézségeink mögött álló érzelmi mintákat, hanem a mélyére ásva meg is oldhatjuk azokat. Ezt a világszerte elterjedt egyedülálló technikát már orvosok, gyógyítók, tanárok, szülők, iskolások és gyógyulni vágyók használják kézzel fogható eredményeket felmutatva.

   Párkapcsolati tanácsadás

   Minden párkapcsolat tartogat időről időre megoldandó feladatokat, amelyek sokszor nehezebbnek tűnnek, mint amilyen valójában. A nehézsége abban rejlik, hogy kevésbé látjuk önmagunkat és jobban, a másik ember „hibáit”. A tanácsadásokon mindig arra törekszünk, hogy saját megoldó képletet dolgozzunk ki, mindkét fél aktív közreműködésével. Feltárjuk a látszólagos problémák mögött meghúzódó valódi okokat mind egyéni, mind pedig párkapcsolati szinten.

   Autogén tréning

   J. H. Shultz nevéhez fűződő relaxációs terápia, ami orvostanilag a leginkább elfogadott gyakorlat napjainkban. A szervezet öngyógyító képességeit beindító, stresszoldó technika, amely könnyen elsajátítható, de terápiás keretek között a szervezetre gyakorolt pozitív hatása képes befolyásolni a szívritmust, a keringést és a légzést.

   Relaxáció, meditáció, vizualizáció

   Számos vizsgálat igazolja, hogy a rendszeres testi- mentális ellazulás (relaxáció) pozitívan befolyásolja szervrendszereink működését, elménk, érzelmeink, energiatestünk állapotát. A helyes légzés elengedhetetlen a fizikai test és az idegrendszer regenerálásában, táplálásában, támogatja az ellazulást, vagy meditációban az összpontosítást. A vizualizációs gyakorlatok az elme iskolázásában, a koncentrációban, az öngyógyító erők felélesztésében, a pszichés stabilitás és alkalmazkodó képesség kifejlesztésében játszanak fontos szerepet.

Facebook

Elérhetőség

rishiegeszsegotthon@gmail.com

+36 70 428 3222