Írja meg Ön is kérdését

Kérdezzen tőlünk

Segítség emésztési problémákhoz
Kedves Mariann! Tudna- e javasolni valamit, ami segítene az évek óta fennálló puffadásos panaszaimon? Szedtem már gyógyszert, amit a házi orvosom javasolt, de nem segített. Köszönettel Anna

Kedves Anna,


A puffadást, bélgázosodást okozhatja a helytelen táplálkozás (nem megfelelő étrend, a rossz táplálkozási ritmus), az emésztőenzimek és emésztőnedvek elégtelensége, bélrenyheség, a bélflóra gyengélkedése, pszichés panaszok, mentális túlterheltség- hogy csak a leggyakoribb okokat említsem. Annak eldöntéséhez, hogy Önnél milyen probléma áll a háttérben, milyen alkati hajlamokat hordoz, illetve mi lenne a hathatós segítség, személyes találkozás, elbeszélgetés, vizsgálat szükséges.
Látatlanban csak emésztést segítő gyógyteákat, fűszereket javasolhatok. Pl. édeskömény, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, fahéj, rozmaring, ezerjófű, sáfrány, kurkuma, ánizs, bors - e nagyobb részt „tüzes” fűszerek az emésztőrendszerben stimulálják a nedvelválasztást, pótolják az esetleg hiányzó tűzenergiát, a szelet kihajtják. Étkezés után 15 perccel 3-4 növényből készült teából egy pohárral érdemes fogyasztani. Ha gyomorsav- túltermelődése van, egészítse ki körömvirággal, lenmaggal és édesgyökérrel. Utóbbi kettőt 10 percig főzzük, a gázt lezárjuk, majd a forró vízbe tesszük a többi füvet. 10-15 perc után szűrve, kis kortyokban fogyasztjuk.
Ezek mellett- ha nincs kifejezett visszeres panasza- vegyen akár minden nap forró lábfürdőt, melybe tehet 2-3 kanál külön vízben felfőzött gyömbérport.
Ha néhány héten belül nincs javulás, jöjjön el hozzánk egy konzultációra.


Üdvözlettel, Mariann

Hogyan segíthetnék gyermekem alvászavarán?
Kedves Orsolya, szeretném megkérdezni, hogy hány éves kortól javasolja a hangfürdőt. A kisebb fiam 3 hónapos, és meglehetősen rossz alvó. A Rishi Nap után arra gondoltam, talán a hangtálak segítenének neki ellazulni. Amúgy nagyon élénk, érdeklődő kisbaba, az étvágya is és az emésztése is rendben van, rendszeresen látja a védőnő és a gyermekorvos. Fejlődése is normális. Testvére is hasonlóan rossz alvó volt, mára kinőtte. De őszintén szólva már nagyon fáradt vagyok, és a ház is szalad. Éjszaka még kétszer szopizik, korán reggel ébred, szopi után elalszik, de nekem már kelni kell a nagyobb fiam miatt. Napközben két alkalommal alszik, 1-1 órát, szinte mindig nyűgösen kel. Szinte semmire nincs időm és lassan erőm sem. Segíthet a hangtál- terápia? Tisztelettel, Klári

Kedves Klári!

A hangtál-terápia nagyon kedvezően hat az alvás alakulására, általában. A pici babák nagyon érzékenyek és első lépésként meg kellene néznem, hogyan reagál kisfia a tálak hangjára. Ha elnyugszik, ellazul a hangtól, akkor nekiláthatunk a munkának. Vannak pici gyermekek részére készített, úgynevezett "Baby-hangtálaim", melyek mérete és hangja is nagyon barátságos. Emellett érdemes lenne beszélgetnünk kisfia mindennapjairól, van-e egy kialakult ritmus a napjaiban, ha igen, milyen?

Üdvözlettel: Balogh Orsolya

Facebook

Elérhetőség

rishiegeszsegotthon@gmail.com

+36 70 428 3222