Hírek

2017.07.31.
A hárfa egészségre gyakorolt hatásai

A_harfa_egeszsegre_gyakorolt_hatasai

Ma már egyre többször találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a zenének hatása van az egészségünkre, mind testi, mind lelki szempontból.

2015.08.24.
Rizstáplálkozás szerepe

Rizstaplalkozas_szerepe

A rizs szoros kapcsolatban áll a vízzel. Ez a kapcsolat megmutatkozik abban a hatásban is, melyet az emberi szervezetben fejt ki a rizstáplálék. Rizsfogyasztás hatására a szövetek közötti vízállomány mozgásba jön, a folyadék kiválasztás is lendületet kap. Mindez nagyon hasznos a szövetekben kialakult torlódások esetén, a keringési rendszer zavarainál, megemelkedett vérnyomás esetén és a vesék gyengesége esetén is.

2015.08.24.
Árpa hatékonysága

Arpa_hatekonysaga

Az emberi táplálék szempontjából az árpa következő tulajdonságai mérvadóak: • az árpában zajló cukorfolyamat, intenzív malátaképződéssel, • a kovához való rokonsága, • nyák képződése az árpa főzése során.

2015.08.08.
Anyagcsere-, végtagrendszer

Az anyagcsere tevékenység célja mindig egy átváltoztatás, átalakítás, mely a táplálékként felvett anyagok feloldásával érhető el. Mint az már korábbi fejtegetéseinkből kitűnik, a test organikus folyamataiban benne rejlik egy szellemi-lelki tényező is, az is megvalósulásra talál az adott folyamat által. (Az ideg-, érzékszervi rendszerhez kapcsoltuk a gondolkozást, a ritmikus rendszerhez az érzéseket.) Vajon melyik az a lelki erő, mely az anyagcserében hat és működik? Ha rátekintünk az anyagcserére, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy ezek a tevékenységek az akarattal vannak összekötve. Amikor akaratról beszélünk, akkor nem a szándékosan és tudatosan irányított akaratról beszélünk, hanem a tulajdonképpeni végrehajtásról, mely mélyen a tudat szintje alatt hat.

2015.08.08.
A búza hatása az emberre

Ahogy a nap a Naprendszer középpontja és körülötte keringenek a bolygók, ugyanúgy a szív az emberi szervezet középpontja. A búza, mint tápláló, a nap által érlelt gabona kiegyenlít és harmonizál a különböző szervrendszerek között. Tehermentesíti és támogatja az idegrendszer és az anyagcsere közötti folyamatokat, ezáltal könnyíti és segíti a ritmikus rendszert működésében.

2015.08.08.
Fókuszban a napozás

1000 ágra tűz a Nap, s ha jól időzítettük a szabadságolást, igyekszünk az egész éves elmaradást 1-2 hét alatt pótolni napozásból, fényből, D- vitaminból. Sokszor komoly árat fizetünk ezért. Még az eredendően nem hófehér bőr is képes leégni alig fél óra alatt. Az unásig ismételt ózonréteg- lyuk nem tréfa. Évről –évre egyre szűkül az az időtartam, ami alatt biztonságosnak ítélik a szakemberek a hosszabb napozást. A megfelelő minőségű fényvédő szerek használata a veszélyeztetetteknek sokat segít.

2015.07.27.
Hogyan hat a gabonatáplálék?

Hogyan_hat_a_gabonataplalek

A gabona kovatartalma erősíti az érzékelési funkciókat és ezáltal csökkenti a fent említett áttöréseket az ideg-, érzékszervi területről. A só folyamatok, melyek gondolkozás közben az agyban lejátszódnak, harmonizálódnak a gabonamagban található ásványi anyagok élő dinamikájának segítségével. A gabona kovafolyamatai a szervezet formaerőit látják el folyamatos ingerrel, ezáltal erősítik a tüdőt és a szívet.

2015.07.26.
Szerveink és fogaink közötti kapcsolat

Szerveink_es_fogaink_kozotti_kapcsolat

Régóta közismert tény a szerveink és a fogaink közötti bioenergetikai kapcsolat. Ugyanis fogaink is épp olyan részei a szervezetünknek, mint ahogy a többi, külső és belső szervünk. Minden fognak megfeleltethető egy szerv, mellyel erősebben kommunikál, mint a többivel. E kapcsolat miatt válik láthatóvá, melyik szervvel vagy melyik foggal lehet probléma.

2015.07.26.
Vegán Főzőtanfolyam indul

Vegan_Fozotanfolyam_indul

Hamarosan elindítjuk VEGÁN FŐZŐTANFOLYAMUNKAT! Azoknak a hölgyeknek, uraknak szánjuk, akik szeretnének megismerkedni az állati összetevőket tartalmazó alapanyagok helyettesítési lehetőségeiről. Akik tisztán a növényi étkezést választanák, de még nem tudják, hogyan kezdjenek bele. Elméleti és gyakorlati oktatás is történik, egy foglalkozás 4 órás, melynek díja 9000 Ft. A következő tanfolyam időpontja: még szervezés alatt! (Kérjük, e-mailen jelezze érdeklődését!)

2015.07.11.
A gabonákról általában

A gabonák a füvek osztályába tartoznak, melynek több ezer fajtája ismert. Az erdők és bokrok lombkoronájával együtt földünket egy élettel teli zöld csillaggá teszik.

2015.07.05.
Életmód Javító Program

Eletmod_Javito_Program

Új időpontokat tűztünk ki! Közkívánatra több időpontban is elindítjuk az Életmód Javító Programot, mely feltételeit itt is meg lehet tekinteni

2015.07.05.
Biográfia (életút-elemzés)

Biztosan már egyre többen érzik, hogy a jelenlegi zűrzavarokkal teli világban kellenek kapaszkodók, hogy megértsük elsősorban saját működésünket, és ezáltal stabilabbá váljunk a külső történésekkel szemben....Biográfia, ezt mutatjuk most be.

2015.07.05.
Házi készítésű naptej recept

4 nyáron át teszteltük. Eredmény: maximális védettség, leégés mentes barnulás, gyönyörű bronzos szín, kellemes illat. Teljes szívből ajánljuk!

2015.06.19.
A hónap gyógynövénye

A_honap_gyogynovenye_41

A nyár beköszöntével szervezetünkben a keringési rendszer kitüntetett szerephez jut. A nyárhoz tartozik a hő, a vér, a szív és az erek. A sokaknak problémát jelentő magas, alacsony vagy ingadozó vérnyomásra és szívritmuszavarokra a népi gyógyászat is javasol alternatívát illetve megelőzést.

2015.06.19.
A Steiner-i 7 gabona

A_Steiner-i_7_gabona

Az antropozófus medicina táplálkozástudományi tételei szerint mindennapi táplálékunkban kiemelt szerepet kapnak a gabonák. A 7 ősbolygóhoz nem csak testi- lelki jegyek, működések, napok tartoznak, de például gabonák is. Egy- egy bolygó élettani hatását segíthetjük, ha a neki megfelelő minőségek választjuk aznapra a tányéron is.

2015.06.14.
Új egészség program indul!

Uj_egeszseg_program_indul

A 30 napos Spártai alakformáló programunkkal egy módszert, egy programot kaptok arra, hogy a 31-ik naptól már önállóan, edző, egészség- és életmód-tanácsadó nélkül is boldoguljatok.

2015.06.13.
Vörös Szőlőmag őrlemény

Voros_Szolomag_orlemeny

A vörös szőlőmag őrlemény áldásos hatásairól szóló cikkünk nagyon hasznos minden korosztály számára

2015.06.13.
Erre vigyázz, ha végre eljön a nyári szabadság

Erre__vigyazz_ha_vegre_eljon_a_nyari_szabadsag_

A cikk első részében a napszúrásról, napégséről ejtettünk néhány szót. Nem kevesebb bosszúságot okoznak a nyári húgyúti gyulladások.

2015.06.12.
Készülünk az Everness Fesztiválra!

Keszulunk_az_Everness_Fesztivalra

Vár téged szeretettel egy Shiatsu masszázzsal a Rishi Egészség Otthon sátra az Everness Fesztiválon az Ezokő nagysátor mellett.

2015.06.06.
Védekezz tölgyfakéreggel a lábizzadás és gombásodás ellen

Vedekezz_tolgyfakereggel_a_labizzadas_es_gombasodas_ellen

A nyári időszak egyik kellemetlen velejárója a lábunk izzadása és például a strandokon "beszerezhető" gombásodása.

2015.06.06.
Védd a bőröd tudatosan a nap káros hatásaival szemben

Vedd__a_borod_tudatosan_a_nap_karos_hatasaival_szemben

A nyári napsütés sokakat napozásra hív, azonban jó néhányan fájdalmas tapasztalatot szerezhetnek, ha figyelmen kívül hagynak néhány tanácsot.

2015.05.10.
Egy módszer, amely megváltoztatja az életedet

Egy_modszer_amely_megvaltoztatja_az_eletedet

A Transzcendentális Meditáció vagy TM egyszerű, erőfeszítés nélküli technika. Lehetővé teszi, hogy az elme teljesen elcsendesedjen, és megtapasztaljon egy rendkívül nyugodt állapotot, mely határtalan energia, kreativitás és intelligencia forrása. E tapasztalás életünk összes terültét gazdagabbá és teljesebbé teszi.

2015.05.10.
Programajánló

Programajanlo

Az egészséges élet alapjai

2015.05.10.
Ájurvédikus masszőrképző tanfolyam

Ajurvedikus_masszorkepzo_tanfolyam

Tanfolyam indul Budapesten, 2015. május 26-27-én

2015.04.28.
A 120.000 Ft értékű ajándék részletei

A_120000_Ft_erteku_ajandek_reszletei

Amennyiben olyan szerencsés voltál, hogy kaptál ilyen ajándékkupont tőlünk, itt olvashatod a részleteket!

2015.04.18.
Méregtelenítés-savtalanítás a Schüssler -sókkal

Meregtelenites-savtalanitas_a_Schussler_-sokkal

A helytelen, cukorhangsúlyos, „műanyagokban” gazdag táplálkozás, a helytelen, stresszvezérelt életmód következménye, hogy a szervezet nem tudja szinten tartani az ionok helyes arányát a szövetekben, nem képes feldolgozni a bekerült anyagokat, kivezetni a káros anyagcseretermékeket.

2015.04.11.
Illóolajok jótékony hatásai

Illoolajok_jotekony_hatasai

Semleges hordozó olajba (jojoba-, kókusz-, avokádó-, búzacsíra- stb olaj) tegyünk pár cseppet az alábbi illóolajokból és (bőrpróba után) kenjük meg a hajhatár bőrét, lábunkat vagy akár egész testünket. Lélegezzük be mélyen az aromákat, hogy az illat elérje lényünk mélyebb szintjeit is.

2015.04.09.
SEGÍTSÉG! PCO-M VAN!

SEGITSEG_PCO-M_VAN

A PCOS (policisztás ovárium szindróma) a petefészkek cisztás elváltozását jelölő betűszó. Az állapot hormonális- és anyagcsere-hatásra jön létre.

2015.04.05.
A méregtelenítés leggyakoribb kellemetlen tünetei

A_meregtelenites_leggyakoribb_kellemetlen_tunetei

Az alábbi tünetek a hosszabb, több napos- hetes kúra alatt jelentkezhetnek.

2015.04.05.
Egy egészséges tavaszhírnök, a medvehagyma

Egy_egeszseges_tavaszhirnok_a_medvehagyma

A tavaszi méregtelenítés részeként központi szerepük van az emésztőrendszeren keresztüli tisztulásban.

2015.03.27.
A tavasz színei II.

A_tavasz_szinei_II

Tavasszal az új élet a hajtások friss zöldjében és a virágbimbók apró lampionszerű fényjátékában bontakozik ki.

2015.03.26.
Szemet gyönyörködtető és egészséges italok a tavaszi megújulás jegyében

Szemet_gyonyorkodteto_es_egeszseges_italok_a_tavaszi_megujulas_jegyeben

2015.03.24.
„Öt tibeti”- klub

Ot_tibeti-_klub

Havi rendszerességgel Öt tibeti jóga klubot tartunk.

2015.03.24.
Antibiotikumok a természet patikájából

Antibiotikumok_a_termeszet_patikajabol

Szinte nincs ember, aki ne hallott volna az antibiotikumok káros mellékhatásairól. Az ’antibiotikum’ szó „élet elleni”-t jelent. S valóban, e szerek nevükhöz híven nem válogatnak, nem csak a káros, de a jótékony baktériumflórát is elpusztítják.

2015.03.07.
70 vagy 120? Ingyenes előadás és gyakorlati segítség!

70_vagy_120_Ingyenes_eloadas_es_gyakorlati_segitseg

Ájurvéda - avagy a tökéletes egészség titkai

2015.03.07.
Egy masszázs, ami segít kiegyensúlyozottnak maradni!

Egy_masszazs_ami_segit_kiegyensulyozottnak_maradni

Az Ájurvéda ősi, több mint ötezer éves bölcsessége képessé teszi az embert arra, hogy visszanyerje a Természettel való összhangot, a testi és lelki harmóniát, és megteremtse az egészséget.

2015.03.07.
A hónap gyógynövénye

A_honap_gyogynovenye_33764

Következzenek március "győztes" gyógynövényei!

2015.03.07.
Kedvcsináló a méregtelenítéshez

Kedvcsinalo_a_meregteleniteshez

Néhány segítő tipp és adalék a tavaszi méregtelenítéshez. Ha tudatosan szeretné csinálni!

2015.03.01.
Stresszoldó hangfürdő a Rishiben!

Stresszoldo_hangfurdo_a_Rishiben

Kapcsolódj ki a hétköznapi taposómalom nehézségeiből és kezd a hetet megkönnyebbülve egy STRESSZOLDÓ HANGFÜRDŐVEL.

2015.02.27.
A tavasz színei

A_tavasz_szinei

Lassan véget ér a téli időszak, s a Természet újra színekbe öltözik. A fény ismét beragyogja a világot és elsőként előcsalogatja a zöldet. A rügyek megjelenése az új életet hirdeti, mely a légzés fokozódásával, a nedvkeringés gyorsulásával indul el. A zöld minőségei a változást, felszabadulást, a mozgást, a növekedést és a fejlődést hirdetik.

2015.02.25.
Tavaszi méregtelenítést segítő tanfolyam!

Tavaszi_meregtelenitest_segito_tanfolyam

Támpontok a tavaszi méregtelenítés elméletéhez és gyakorlatához

2015.02.16.
Ájurvédikus módszerek az egészségért - terápiák, tanfolyamok

Ajurvedikus_modszerek_az_egeszsegert_-_terapiak_tanfolyamok

Pál Tamás ájurvédikus szakértő, pulzuselemző, terapeuta, író. Közel húsz éve foglalkozik az Ájurvédával, a legkiválóbb indiai és európai mesterektől és orvosoktól tanulta India ősi, védikus tudományát.

2015.02.01.
Tényleg valóságosak a félelmeink?

Tenyleg_valosagosak_a_felelmeink

Ha megszámolnák, hogy egy nap alatt hány félelemből fakadó gondolatunk, vagy reakciónk van, bizony lehet, hogy meglepődnénk.

2015.02.01.
A hónap gyógynövénye

A_honap_gyogynovenye

A gyógynövények egészségvédő és terápiás szerepe ősidők óta ismert. A kezdetben népgyógyászati tapasztalat által igazolt hatást ma már számos tudományos kutatás is alátámasztja. A teázás testre- lélekre harmonizáló hatást fejt ki.

2015.01.21.
Nyílt nap január 31.

Nyilt_nap_januar_31

Ingyenes előadások, konzultációk, gyakorlati betekintés a természetes gyógymódok világába.

Facebook

Elérhetőség

rishiegeszsegotthon@gmail.com

+36 70 428 3222