Heidler Norbert

ritmikus masszőr terapeuta

A nevem Heidler Norbert. Esztergomban születtem, 1972 egyik forró nyári napján. Gyermekkorom, és úgy általában az életem a külvilág számára az akkori rend szerint zajlott, vagyis bölcsődébe, óvodába, általános iskolába jártam, majd pedig gimnáziumba. 2009 nyarának végén a kezembe nyomtak egy könyvet azzal, „ezt el kell olvasnod”! Ez nem kényszer volt, inkább csak egy igen erős ajánlás. Nos, az olvasottak hatására gyökeresen megváltozott az addigi életem. Hihetetlen sebességgel indult el a belső változásom, ami együtt járt az addigi életem szétesésével. Így történt, hogy az érdeklődési köröm a gyógyítás felé fordult. E belső változásom hatására 2011-ben jelentkeztem természetgyógyász, azon belül is alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzésre. Ennek keretében ismeretet szereztem keleti mozgásformákról (csi-kung, tai-csi csuan, do-in, jóga) és masszázsokról (kínai (tui-na), yumeiho, shiatsu, tradicionális thai-masszázs). Majd 2012 őszén, novemberben sikeres szakvizsgát tettem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetnél (ETI), Budapesten, alternatív mozgás- és masszázsterápiából.

Ugyanakkor még a természetgyógyász képzés ideje alatt jelentkeztem ritmikus masszőr terapeuta képzésre is, mely sikerrel zárult, és Németországban megkaptam a ritmikus masszőr terapeuta diplomát.

A ritmikus masszázs hazánkban még nem igazán ismert és Közép-Európa országai közül csak Magyarországon indult oktatás, úgy, mint a németországi, Bad Boll-i alapító iskolának kihelyezett tagozata. Itt éreztem meg, már a legelső érintésnél, ez a masszázs az én utam. Ezért ezzel kezdtem el foglalkozni. Hogy miért? Mert többek között a ritmikus masszázs egy olyan kezelési módszer, mely különleges fogásokon és fogásminőségeken alapul. Jellegzetes, ritmikus mozdulatokkal átmelegíti a szövetet és könnyed fogásokkal kiemeli a nehézkedésből, amitől az újra mozgékonnyá tud válni. Ugyan a testen kifejtett erőhatásai kifejezetten lágyak, hatásában mégis erős. Mert széleskörűen alkalmazható, az általános frissítéstől egészen a nagyobb fájdalmak megszüntetéséig. Mert nincs életkori kötöttség, már gyerekeknél, de akár időseknél is alkalmazható. Mert sokat segíthet azoknak is, akik állapotuknál fogva ágyhoz vannak kötve. Mert lehetővé teszi, hogy a testünket másképp érzékeljük: eggyé válni a testtel akkor is, ha az nem tökéletes, és akkor is, ha az valamiben korlátozott.

Ez idáig több száz kezelést adtam, a legkülönbözőbb testi és lelki problémáknak megfelelően. Vendégeim sokfélék, életkoruk, élethelyzetük és a megoldásra váró feladataik tekintetében is. Vannak 2 és 94 évesek, s közöttük még felsorolhatatlanul sokféle életkorral, de vannak kismamák is, pocaklakókkal. Csak néhány példát szeretnék megemlíteni, milyen megoldandó problémával kerestek meg: pánikbetegség, elveszített életerő, önismeret keresése, féloldali bénulás, született vese-rendellenesség, életút keresés, női-férfi kapcsolat harmonizálása, stressz, iskolába való beilleszkedés nehézsége, szétszórtság, a legkülönbözőbb fájdalmak (csípő, hát, fejfájás, váll, láb, stb.), állandó feszültség, laza ízületek … és sorolhatnám.

Célom a valódi érték adása, segítség nyújtása a megfáradt, testi-lelki egészségüket megtalálni igyekvő embereknek.

Tevékenységek:

  • Ritmikus masszázs terápia
  • Dinamikus formarajz terápia

Vissza

Facebook

Elérhetőség

rishiegeszsegotthon@gmail.com

+36 70 428 3222